Aralık,06,2015

Ekleyen , | 0 Yorum | 3156 Görüntülenme

Çin Su Ejderi

Çin Su Ejderi

Çin Su Ejderi; Myanmar, Hindistan, Çin gibi ülkelerde, göl ve su kenarlarında görülür. Vaktinin büyük bir kısmını ağaç ve bitkilerin çevresinde yiyecek arayarak ve dinlenerek geçirir. Tırmanma yeteneklerinin yanında çok iyi birer yüzücüdürler.Çin Su Ejderi yeşil tonlarında renklere sahiptir. Boyun kısımlarında turuncu ve sarı lekeler bulunur. Uzun kuyrukları, hızlı yüzmesine yardımcı olur. Kuyruğuyla beraber büyük boylara ulaşabilir. Erkekleri 85-90 cm. dişileri ise 60 cm.’lik bir boya ulaşır.Doğada en az 25 en fazla 32 derecelik ısılarda yaşar. Nem oranı da bu sürüngenler için çok önemlidir. %60-80 arası neme ihtiyaçları vardır.

Beslenme


Çin Su Ejderi (Chinese Water Dragon), etçil olarak beslenir. Her türlü balık, omurgasız, böcek öğünlerini oluşturur. Etçil beslenmesinin yanında az da olsa bitkisel gıdaları da tüketir.

Teraryum’da Bakım


Bu canlılar son yıllarda teraryumlarda, esaret altında da beslenmektedir. Uygun koşullar sağlandığında sorunsuzca bakılabilir. Evde beslenmesi için geniş bir teraryum, ısıtıcı lamba, torf, UV lamba gibi malzemeler gerekir. Teraryum içerisinde kuru alan ve sulu alan bulunmalı, teraryum bitki ve ağaç dallarıyla süslenmelidir.

Teraryum ortamında beslenmeleri bazı küçük böceklerle sağlanabilir. Çekirge, solucan, hamamböceği gibi böcekler verilebilir. Haftada bir kalsiyum ve vitamin takviyesi de yapılmalıdır.

http://www.surungenpazari.com

wer54w66sf32re2

Yorum Yap